DARES

De Dutch Amateur Radio Emergency Service stelt zich ten doel, alle aanwezige kennis en kunde van officieel gelicenseerde radiozendamateurs en geregistreerde luisteramateurs inzetbaar te maken ter ondersteuning van de professionele en civiele hulpverleningsdiensten, gemeenten, provincies en het Rijk, tijdens het bestrijden van o.a. rampen en andere grootschalige incidenten, op zowel nationaal als internationaal niveau.

DARES spant zich in, om een deel van de radiocommunicatie tijdens calamiteiten en noodsituaties, ter ondersteuning van voornoemde diensten te kunnen leveren. Dit doel wordt o.a. bereikt door het samenbrengen  en het in georganiseerd verband inzetten van goed gemotiveerde, deskundige en van de nodige technische operationele middelen voorziene Nederlandse radiozendamateurs en luisteramateurs.

DARES is sinds 24 november 2005 officieel erkend door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De regio 08,  Gelderland-Zuid kan nog veel medewerkers gebruiken dus vul het aanmeldingsformulier in en wees een actief medewerker zowel luister- en zendamateurs schrijf je in. Je bent van harte WELKOM

Voor meer informatie klik op onderstaande links van de landelijke DARES website