Lego Technic Voorgesteld

Lego Technic BugattiIk ben al tientallen jaren compleet gek van Lego Technic. Lego Technic maakt deel uit van het Lego-assortiment en wordt gemaakt voor kinderen met een leeftijd vanaf  zes jaar. De naam zegt het zelf: deze lego-variant is technischer van aard dan zijn mede lego-consoorten. Het thema van   Lego Technic is techniek. De onderdelen zijn voornamelijk functioneel en het geheel vormt een minder decoratief stuk speelgoed dan de originele lego. Het doel is al spelend verschillende technieken onder de knie te krijgen.

Technic – Techniek

De bouwdozen zijn dus zoals eerder gezegd technisch van aard; alle onderdelen hebben als functie de mobiliteit van het speelgoed naar boven te brengen. Denk hierbij aan wielen, assen, tandwielen, wormwielen, elektromotoren enzoverder.

Beweeglijkheid

Lego Technic heeft ook enkele subthema’s of voertuigen. Voorbeelden hiervan zijn bouwvoertuigen zoals heftrucks en kranen, landbouwvoertuigen als tractoren, transportwagens zoals vrachtwagens en uiteraard ook de gewone auto’s en racewagens.

Lego Mindstorms

Dit ingenieuze systeem is een uitbreiding op de Lego-bouwsteentjes. De basis van Lego Mindstorms is een centrale besturingsmodule waarmee zelfgebouwde creaties uitgerust kunnen worden met elektromotoren en sensoren die onder andere tast, licht, rotatie, afstand, geluidsvolume en temperatuur waarnemen. Deze kunnen door middel van de software worden geprogrammeerd met een computer. Zo kan men op zichzelf werkende Lego-creaties maken.

Ervaren creatievelingen

Lego Technic speelgoed is bijgevolg een serieuze uitdaging voor ervaren lego-bouwers. Kinderen kunnen een reeks voertuigen bouwen met realistische functies, van automatisch bewegende deuren tot echte vierwielaandrijving. Bovendien kunnen de elementen uit elke bouwdoos tot een ander voertuig worden omgebouwd, dit om een nog groter speelplezier te garanderen.