3 Pokervarianten die je misschien nog niet kent

Iedereen die van pokeren houdt die kent het populaire pokerspel Texas Hold’em. Je hebt dan nog de pokervariant Pot Limit Omaha die zeker bekend zal zijn onder enkele pokerspelers. Als je bedenkt dat je meerdere varianten hebt van pokeren en die bijna niemand kent zullen wij je van drie een korte uitleg geven.

De Caribbean Stud Poker

Caribbean Stud poker wordt gespeeld met 52 kaarten. Het is de bedoeling dat de spelers een ante inzetten tegen de bank. Als de inzet is geplaatst dan krijgt elke speler vijf gesloten kaarten. De croupier zal ook vijf kaarten krijgen waarvan vier dicht en een ligt open op de tafel. Nu is het de bedoeling dat de spelers hun kaarten bekijken en hun beslissing maken of ze folden of meegaan. Kiezen de spelers ervoor om mee te gaan dan wordt er nog een inzet geplaatst en die is dubbel zoveel als de eerdere inzet. Is dit gebeurd dan gaat de croupier/bank zijn vier kaarten draaien en dan rangschikken op de beste pokerhand.

De speler zal allebei zijn inzetten verliezen als de bank de hoogste pokerhand heeft. Wint de speler dan wordt de ante en tweede inzet uitbetaald. De winst van je tweede inzet wordt bepaald door de winnende combinatie. Mocht je bijvoorbeeld een paar hebben dan is de winst 1 op een. Heb je een royal flush bijvoorbeeld dan kun je jouw inzet wel 100 maal terugkrijgen. Elk casino hanteert hun eigen uitbetaling in hun schema.

Basisregels van de caribbean stud poker

Om het spel iets beter te kunnen spelen kun je vasthouden aan wat kleine regeltjes zodat je weet of je mee moet gaan of dat je stoppen moet. Heb je een paar raise dan en ga mee in het spel. Heb je een aas, vrouw of lager ga dan niet spelen. Heeft de bank een vrouw of lager openliggen en heb jij ook een vrouw dan ga mee met een aas en heer. Toont de bank een aas of heer ga je ook mee als je een aas heer vrouw hebt of een aas, heer en boer. Bij andere pokerhanden ga je alleen mee als je een aas, heer, vrouw hebt en een hogere vierde kaart dan de open kaart van de bank.

5 pokervarianten

De RAZZ-pokervariant

Razz is een aparte variant om te spelen. Bij deze pokervariant is het namelijk niet de bedoeling dat je wint met de beste pokerhand. Heb je bij dit spel een flush of royal flush dan verlies je gegarandeerd in dit spel. Bij dit spel win je namelijk met de laagste hand die je hebt. Heb je in dit spel A2345 wordt dat gezien als de beste hand. Het spel wordt gespeeld omdat het afwisselend is. Hoe hoger je hand hier hoe slechter het is. Het is een leuk spel voor even wat meer afwisseling, en het is een spel dat, omdat het niet no-limit is best wat ruimte laat om je pokerchips écht te laten gelden!

5-Card Draw

Voor de komst van texas hold’em en omaha was 5-card draw een van de bekendste pokerspellen. Het was een populair spel onder de gokkers. In dit spel krijg je vijf kaarten. Niemand van de spelers krijgt de kaarten te zien. Onder het spel mag je zoveel kaarten inruilen als je wilt om te zorgen dat je de beste pokerhand gaat krijgen. Er zijn twee varianten waardoor je kaarten mag inruilen. Je hebt de single variant en dit wil zeggen dat je maar 1 keer je kaarten mag ruilen.

Bij een triple draw mag je 3 keer je kaarten inruilen. Als je maar een keer kunt ruilen heb je dus een keer de kans om je hand te verbeteren en bij een triple heb je meer kans om je pokerhand te verbeteren want je hebt dan vier inzetrondes. Kies je voor single draw dan heb je maar twee inzetronden. De eerste ronde is als je jouw hand krijgt en er wordt gespeeld als je de kaarten hebt ingewisseld. Wil je de triple draw dan maak je meer kans om een goede hand te krijgen Na het delen van de handen en na het elke keer inruilen van je kaarten kun je zorgen dat je hand beter wordt. Je hebt met triple draw dus meer kans om te winnen met de beste pokerhand. Het spel is moeilijk omdat je niet kan zien wat je tegenstander heeft en je kunt bijna geen inschatting maken wat iemand heeft.