Dagje winkelen in Antwerpen? Drie tips om maximaal te genieten!

Shoppen, wie wil dat nu niet? Vooral wanneer je in één van de mooiste steden van België bent om te genieten van al het mooist wat België te bieden heeft. We hebben het dan natuurlijk over Antwerpen. Omdat het vooral belangrijk is, dat je tijdens een dag shoppen optimaal kunt genieten en je geen zorgen wilt maken over allerlei randzaken, hebben we een aantal tips voor je, die ervoor zorgen dat jij zonder stress een dagje kunt winkelen in Antwerpen.

centraal station nmbs antwerpenHet vervoer

Het centrum van Antwerpen is één van de drukst bezochte gebieden in de omgeving. Niet voor niets is het daarom dus ook af te raden om hier met de auto naar toe te gaan. Naast het feit dat het een flinke uitdaging is om een parkeerplek te kunnen vinden, zijn de parkeerkosten natuurlijk ook niet om over naar huis te schrijven.

Gelukkig is dat in Antwerpen geen enkel probleem. Zo kun je namelijk midden in het centrum uitstappen wanneer je de tram, bus of metro neemt. Je auto kun je eenvoudig parkeren op één van de vele parkeerplaatsen rondom de stad.

Kies voor een overnachting

Vooral wanneer je een eindje uit de buurt komt, is het raadzaam om te kiezen voor een overnachting. Shoppen in Antwerpen is dusdanig populair, dat het doorgaans flink druk kan zijn. Dat zorgt ervoor dat je niet altijd op het door jou gewenste tempo kunt doorlopen en je je dus moet aanpassen.

Door te kiezen voor een overnachting, hoef je je geen zorgen te maken over het moeten halen van de trein en kun je na een dag slenteren heerlijk in bed gaan liggen om vervolgens de volgende dag volledig opgeladen aan de nieuwe dag te beginnen. Naast het shoppen biedt Antwerpen natuurlijk nog veel meer mogelijkheden die je absoluut gezien moet hebben. Zo heeft Antwerpen een rijke historie en wat dacht je van de dierentuin?

dagje winkelen antwerpenRust even uit

Na flink wat te hebben gelopen door het prachtige centrum van Antwerpen, is het ook goed om af en toe even uit te rusten. Hoe kan dat nu beter, dan op één van de vele mooie terrassen die Antwerpen kent of in één van de leuke wijnbars van de stad.

Hier kun je terecht voor een heerlijk verfrissend drankje, maar natuurlijk ook een hapje mocht deze behoefte er zijn.

Nadat je weer helemaal bent opgeladen, is het tijd om weer verder te gaan. De kans dat je namelijk na een ochtend al klaar bent met winkelen in Antwerpen, die is natuurlijk vrij klein.

Tot slot

Een dagje winkelen in Antwerpen is natuurlijk ontzettend leuk. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende tips die het je nog veel leuker kunnen maken. Zo is het allereerst verstandig om te kijken naar de mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar het centrum te komen en doe je er goed aan, vooral wanneer je wat verder uit de buurt komt ook te kijken naar een overnachting.

Niet voor niets is Antwerpen één van de populairste steden om een weekendje weg door te brengen.