Espresso Tonic: een heerlijk verfrissende mocktail om te proberen!

Wanneer het zonnetje schijnt, kunnen we natuurlijk allemaal wel iets heerlijk verfrissends gebruiken. Omdat we ons heel goed voor kunnen stellen dat je niet altijd de behoefte hebt aan alcohol, is een mocktail het perfecte alternatief. Niet alleen voor mensen die geen zin hebben in alcohol, maar ook voor de mensen die geen alcohol mogen hebben. Omdat de keuze voor een geschikte mocktail soms best lastig kan zijn, hebben we er één voor je; de espresso tonic. Dit is niet alleen een heerlijk verfrissende mocktail tijdens de zomer, maar ook een absolute lust voor het oog wanneer je exact doet wat we je zeggen. Dus wil je deze heerlijke verfrissende mocktail zelf maken, dan vertellen we je hoe in samenwerking met Tim van Tim’s Cocktails!

espresso tonicWat is een espresso tonic?

Een espresso tonic is een mocktail of terwijl alcoholvrije drank die wordt gemaakt van espresso, tonic en een beetje citroen ter verfrissing. Door deze 3 ingrediënten met elkaar te combineren krijg je een overheerlijke frisse mocktail. Perfect dus voor tijdens de warmere dagen. Het grote voordeel aan het toevoegen van de citroen, is dat deze zorgt voor de balans in het geheel.

De zure smaakt breekt de bittere smaak van de tonic en de espresso af, waardoor het een heerlijk verfrissend geheel wordt. Vooral tijdens de zomermaanden is het ideaal om er nog wat ijs bij te doen voor een zomerse mocktail.

Niet alleen lekker, maar ook mooi!

Het oog wil natuurlijk ook wat! Des te belangrijker is het dat je ook hier aandacht aan besteed. Juist dit is exact waar deze espresso tonic bekent om staat. Het is belangrijk om er allereerst voor te zorgen dat je de ingrediënten op de juiste manier in het glas doet. Op deze manier zorg je ervoor dat je verschillende kleurlagen krijgt, voor een extra speels effect. Wil je weten hoe je deze overheerlijke espresso tonic helemaal zelf kunt maken? We vertellen het je aan de hand van het recept.

Hoe maak je een espresso tonic?

Allereerst is het natuurlijk goed te weten wat je allemaal nodig hebt voor het maken van een espresso tonic. Speciaal daarom hebben we een lijstje met ingrediënten voor je, waar je direct mee aan de slag kunt. Deze hoeveelheden zijn geschikt voor het maken van twee glazen espresso tonic.

  • 400 ml tonic
  • 125 ml espresso (koud)
  • 10-12 ijsklontjes
  • 1 citroen

De bereidingswijze

Nu je weet wat je allemaal nodig hebt voor het maken van je eigen espresso tonic, is het tijd om aan de slag te gaan. Omdat je de espresso tonic in een glas doet, is het zaak er alvast twee klaar te zetten. Let er wel op dat deze glazen een inhoud hebben van ongeveer 300/400 milliliter. Vervolgens snijd je de citroen in plakjes. Vind je dit er niet leuk uitzien, dan mag het natuurlijk ook in partjes. Deze doe je vervolgen in de twee glazen en vul het geheel vervolgens op met in beide glazen 5 a 6 ijsklontjes.

Schenk de tonic erbij

Nadat je de citroen in de glazen hebt gedaan en vervolgens ook de ijsblokjes, is het tijd om de tonic erbij te schenken. Heb je dit gedaan, dan is het tijd voor de koffie. De koffie giet je niet zo in het glas. Zorg ervoor dat je een lepel pakt en deze met de bolle kant omhoog in het glas houdt. Hierover schenk je de koffie langzaam in het glas, zodat de koffie als het ware op de tonic blijft drijven. Dit zorgt ervoor dat je het kenmerkende kleurverloop van de vloeistoffen behoudt. Nu is het tijd om de espresso tonic te serveren.