Waarom brandnetelthee goed voor je is

Meestal hebben we een negatieve associatie bij brandnetels. Dat is onterecht! De nare prikkels ervaar je alleen als je ze zonder handschoenen aan zou raken, niet als je de thee koopt en die drinkt. Je kan heel veel profijt hebben van wat de brandnetel te bieden heeft. Deze plant heeft namelijk een bijzonder heilzame werking. Hij werkt ontgiftend en bloedzuiverend. Het drinken van brandnetelthee is een eenvoudige manier om je lichaam te reinigen van schadelijke stoffen en je een boost te geven. We lichten een aantal voordelen uit.

  1. Het verbetert je uiterlijk!

koude brandneteltheeMensen die last hebben van acné of eczeem kunnen baat hebben bij het drinken van brandnetelthee: het zuivert je bloed en je huid. Daarnaast is het vocht afdrijvend en stimuleert het de spijsvertering, waardoor je ervan afvalt. Zeker een aanrader voor mensen met een traag werkende schildklier! Bovendien is het ontstekingsremmend en bevat het antihistamine, wat de symptomen van je allergie verzacht. Dus minder huiduitslag!

De antioxidanten stimuleren de genezing van een geïrriteerde of beschadigde huid en voorkomen littekens. De zuiverende werking van brandnetelthee heeft ook effect op je haar: het zal minder snel vet zijn. Het is ook nog eens goed voor je nagels en je gebit – genoeg redenen om met een stralende lach zelfverzekerd voor de dag te komen!

  1. Je voelt je er sterker door!

Brandnetelthee bevat vitamine C en antioxidanten en dat is goed voor je immuunsysteem. Als je dagelijks een glas drinkt, ben je minder vatbaar voor virussen en bacteriën. Bovendien zorgt de vitamine C ervoor dat ijzer beter wordt opgenomen in het lichaam. Hierdoor worden er meer rode bloedcellen aangemaakt. Je krijgt meer zuurstof in je bloed, waardoor je je energieker voelt. Brandnetelthee is ook goed voor je metabolisme: de thee zet de calorieën die je via voedsel en drank binnenkrijgt sneller om in energie.

brandnetel

Als je het regelmatig drinkt, zal het ook maagklachten, constipatie en diarree verminderen. De brandnetel werkt namelijk ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat je darmflora gezond en in balans blijft. Brandnetel bevat vitamine D en K, calcium, magnesium en ijzer, wat zorgt voor sterkere botten. Omdat brandnetelthee veel voedingsnutriënten bevat, helpt het je om aan te sterken tijdens ziekteherstel of als je last hebt van voorjaarsmoeheid. Pure brandnetelthee bevat geen cafeïne, dus het veroorzaakt geen onrust in je lijf. De beste brandnetelthee maak je trouwens gewoon zelf, en dat is niet ingewikkeld!

  1. Het werkt pijnstillend!

brandneteltheeBrandnetelthee vermindert hoofdpijn en spierpijn, soms al na één kopje! Heb je veel last van menstruatieklachten? Brandnetelthee vermindert krampen! Daarnaast helpen de mineralen in de brandnetelthee om je hormoonbalans te herstellen. Je buik wordt minder opgeblazen als je brandnetelthee drinkt. Zit je al (bijna) in de overgang? Het drinken van brandnetelthee verzacht de symptomen van de overgang, waardoor deze minder heftig wordt voor je. Doordat brandnetel helpt om urinezuur te verwijderen, kan het drinken van brandnetelthee ook pijnklachten ten gevolge van jicht, artrose en reumatoïde artritis verminderen. Zoals zovele kruideninfusies is het al eeuwen gekend, en het mag duidelijk zijn: ze kunnen een grote meerwaarde zijn voor de “gewone” geneeskunde!

Naast bovengenoemde voordelen zorgt het drinken van brandnetelthee ook nog eens voor een betere bloedsomloop en de kalium in de plant verlaagt de druk in de bloedvaten, wat de kans op een hartaanval, beroerte of andere hart- en vaatziekten verkleint. Het is bewezen dat brandnetelthee bij mannen de gezondheid van de prostaat verbetert en de aanmaak van testosteron bevordert. Dit kan weer bepaalde erectiestoornissen opheffen.

Onvoorstelbaar, dat dit kruid, wat wij onkruid noemen, zoveel gunstige effecten kan hebben op ons welzijn! Dus waar wacht je nog op: begin vandaag nog met het drinken van brandnetelthee! Je doet je lijf er absoluut een plezier mee!

P.S. Staat de smaak van pure brandnetelthee je niet aan? Probeer dan eens de variant met munt of met venkel.